Loading Posts...

5 motive pentru care se prăbușesc monedele digitale pe piața urșilor

5_motive_pentru_care_se_prabusesc_monedele_digitale

Bitcoin continuă să domine piața, chiar și la valori minime. Însă aceasta este piața urșilor. Așa arată, așa se simte, acesta este gustul ei amar. Sânge pe străzi. Sare peste răni. Este un sentiment dureros. Astăzi, Gazeta Bitcoin îți explică de ce se întâmplă toate aceste lucruri și de ce nu se văd șanse de schimbare la orizont.

EOS continuă să se afunde în mocirlă

Platforma de aplicații descentralizate EOS a avut parte doar de probleme de la recenta lansare a mainnet-ului, care a avut loc cu două săptămâni de întârziere. EOS a atras și mai multe critici când echipa de 21 BP (block produceri) a trecut peste propriul consiliu de arbitrare și a înghețat șapte conturi care ar fi deținut fonduri furate. Mulți au spus că EOS este vinovat de înălcarea descentralizării și a imuabilității, aspecte esențiale ale tehnologiei Blockchain.

Situația o ia razna în India

Zebpay, cel mai mare exchange din India, a anunțat posibile probleme cu conturile bancare, în urma unei circulare trimise în aprilie de Reserve Bank.

[…] cu executare imediată, entitățile reglementate de Reserve Bank nu vor mai accepta tranzacții provenite din valute virtuale și nu vor mai oferi servicii prin care ar facilita vreunei persoane sau entități astfel de tranzacții. Aceste servicii includ administrare de conturi, înregistrare, tranzacționare, compensare, acordare de împrumuturi, […] deschiderea de conturi pentru exchange-uri care lucrează cu valute virtuale și transferul / recepția banilor în conturi corelate cu achiziția / vânzarea de valute virtuale”.

Poziția Indiei față de monedele digitale rămâne în continuare ambiguă și determină multă incertitudine celor care au investit deja; cei care ar fi interesați să intre în joc rămân doar la stadiul de idee, datorită temerilor.

Hack-ul de la Bithumb

Săptămâna trecută, exchange-ul sud-coreean Bithumb a raportat o breșă a sistemului care a condus la furtul a 30 mil. USD în criptomonede. Întâmplător, în zilele următoare atacului s-a înregistrat o scădere mare a pieței, iar Bitcoin și Ethereum s-au depreciat cu 11%, respectiv 15%.

Au fost afectați chiar și cei care nu foloseau Bithumb, întrucât viteza tranzacțiilor Bitcoin a scăzut, comisioanele au crescut, totul datorită faptului că exchange-ul a mutat cantități mari de criptovalute pentru a proteja fondurile rămase.

Singurul lucru bun a fost că Bithumb a promis că-i va despăgubi pe toți care au avut de suferit în urma atacului hackerilor.

NANO își avertizează toți utilizatorii de portofele mobile

Criptovaluta NANO – numită anterior RaiBlocks – a postat pe Twitter un mesaj disperat de avertizare, referitor la o vulnerabilitate o noului portofel mobil de Android. Problema a fost depistată la doar câteva ore după lansarea noului soft și a stârnit panică în comunitate. Problema a fost rezolvată însă la scurt timp după, prin intermediul unui update.

Experții crypto de pretutindeni propagă FUD pentru propriile interese

Dacă aruncăm o privire pe Twitter am tinde să credem că am aterizat într-o lume distopică unde fiecare este obsedat de a pune mâna pe Bitcoin la un preț mai ieftin decât a făcut-o vecinul. Experții crypto, acei guru ai analizelor tehnice, se înghesuie unul cu altul pentru a prinde prețul minim. Și pentru a reuși asta, dar și pentru a fi precis în analize, trebuie să atingă valoarea minimă.

Aceste mișcări nu fac decât să le inspire teamă de a investi utilizatorilor neexperimentați – noob-ilor. Deși unii ar putea spune că este de fapt o strategie de a preîntâmpina chiar apariția noob-ilor, tot ce face FUD-ul este să împingă piața si mai jos.

Bonus: hodl-erii cu ștate vechi, scârbiți de tot ce li se întâmplă

Și au motive bune. Site-urile de socializare sunt pline de afronturi la adresa celor care susțin că au intrat în crypto înainte de 2017. Postări de genul “Am cumpărat la 200$…” sunt primite cu ostilitate de toți aceia care au intrat mai târziu în fenomen.

Însă hodl-erilor le-a ajuns până peste cap. Postările s-au transformat în injurii de ambele părți, iar Twitter-ul a devenit incendiar datorită acestor schimburi de replici.

În urmă cu jumătate de an, cei care erau hodl-eri cu vechime erau venerați ca zeii. Acum, noob-ii îi înjură. Și negativismul acesta face doar ca piața să fie tot mai deprimată.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
SadSad
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...