Loading Posts...

4 factori care pot urca prețul Bitcoin la valori de peste 5000$

Dacă ați uitat deja, vă reamintim că la începutul lui septembrie Bitcoin atingea recordul de 5000$ pentru o unitate. Ulterior moneda a intrat în declin, confruntându-se cu o vânzare abruptă, coroborată cu o serie de afirmații negative din partea lui Jamie Dimon și cu interdicția ICO-urilor în China.

În prezent Bitcoin își revine și încearcă să ajungă iarăși la cotația de 5000$. Există o serie de factori care au contribuit la această ascensiune, dintre care cel mai important este faptul că această criptovalută a avut cele mai bune performanțe în trimestrul al III-lea din 2017.

Există însă și alte motive pentru revenirea monedei digitale, pe care le detaliem mai jos.

Întoarcerea optimismului pe piață

Deja este limpede pentru oricine că atacurile venite din partea lui Jamie Dimon, precum și situația din China au avut efecte dezastruoase pentru Bitcoin. Practic, am asistat la cei mai mari inamici ai monedelor digitale – instituțiile financiare și organele de reglementare – incordându-și mușchii față de Bitcoin.

Totuși, atacurile au încetat, iar pe piață a apărut iarăși optimismul. Lucrurile ar putea intra însă pe o pantă și mai bună dacă poziția Chinei s-ar schimba, sau dacă Dimon și-ar retrage acuzațiile. Referitor la Dimon, nu se întrevede nicio posibilitate ca acesta să-și schimbe discursul, însă în privința statului asiatic sunt șanse reale să se ridice interdicțiile asupra ICO-urilor și exchange-urilor, odată cu alegerile electorale care vor avea loc în octombrie. Este posibil ca noii aleși să aibă opinii diferite față de predecesori.

Criza financiară

Bitcoin a demonstrat deja că poate face față cu brio unui eventual dezatru financiar mondial. A arătat asta cel mai recent chiar în lunile trecute, când tensiunile dintre Coreea de Nord și S.U.A. au escaladat.

Efectiv, Bitcoin se comportă ca un paradis fiscal care nu se lasă afectat de factorii unei piețe normale. Mai mult, pe măsură ce acești factori se înrăutățesc, lumea se poate orienta mai mult spre valutele digitale.

De exemplu, în Zimbabwe și în Venezuela, populația adoptă din ce în ce mai mult Bitcoinul, în timp ce economiile celor două țări sunt în derivă.

Semnale pozitive pe Wall Street

Deși bancherii și înstituțiile de pe Wall Street au păreri împărțite față de Bitcoin, susținătorii monedei digitale sunt tot mai numeroși.

Odată cu divizarea rețelei din luna august, investitorii instituționali au mizat pe o creștere ulterioară a Bitcoinului. O altă intervenție din partea acestora ar putea urca prețurile și mai mult.

Bani gratis

La finalul lunii octombrie ne vom confrunta cu încă o bifurcare hard, care va conduce la apariția Bitcoin Gold.

Oricine va deține în acel moment Bitcoin va beneficia de o cantitate egală de Bitcoin Gold. Tranzacțiile cu moneda nouă nu vor afecta însă rețeaua originală și viceversa.

Mulți sunt de părere că Bitcoin se va aprecia și mai mult (iar altcoinii se vor devaloriza), datorită șanselor de dublare a fondurilor odată cu bifurcarea de la sfârșitul lunii în curs.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

4
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...