Loading Posts...

2018 va fi anul SegWit

2018_segwit

Anul începe cu vești bune pentru Bitcoin. Tot mai mulți membri importanți ai ecosistemului se îndreaptă spre adopția Segregated Witness (SegWit). De exemplu, BTC.com și LocalBitcoins.com implementează SegWit încă din primele zile ale lui 2018.

SegWit reduce comisioanele de tranzacționare

Dr. Pieter Wuille a propus update-ul SegWit în decembrie 2015. Acesta a fost activat în august 2017. SegWit promite să îmbunătățească scalabilitatea Bitcoin și să reducă comisioanele din rețea. Update-ul ajută și la rezolvarea problemei de maleabilitate a tranzacțiilor.

După activare, developerii au integrat treptat adresele SegWit în portofelele Bitcoin, multe exchange-uri procedând similar.

Conform Bitcoinist.com, BTC.com a anunțat pe 2 ianuarie 2018 că va lansa un portofel cu SegWit integrat:

“Din poziția de utilizatori al portofelului BTC.com, veți experimenta o scădere a comisioanelor de tranzacționare și o rapiditate mai mare în procesarea tranzacțiilor, când veți trimite Bitcoin către altă adresă”.

Tot pe 2 ianuarie, și LocalBitcoins.com – unul dintre cele mai mari exchange-uri descentralizate – a anunțat compatibilitatea cu SegWit.

În plus, Coinbase intenționează de asemenea să integreze SegWit în 2018:

“Pentru cei nefamiliarizați cu SegWit, este vorba de un upgrade care reduce dimensiunile tranzacțiilor și îmbunătățește per ansamblu capacitatea rețelei Bitcoin. Acest upgrade îi va ajuta pe clienți prin scăderea comisioanelor de tranzacționare”.

Crește nivelul de adopție pentru SegWit

Din august 2017, SegWit a crescut constant în popularitate. Astfel, pe lângă BTC.Com și LocalBitcoins.com, multe alte servicii crypto au adoptat deja upgrade-ul. Printre acestea se numără: Bitcoin Core (PC, Linux, Mac), Electrum (PC), Armory (PC), Samourai (Android), BitWallet (IOS), GreenAddress (IOS), BitGo (IOS, Android, Web Trezor (Cold Storage), Ledger (Cold Storage), SegWitAddress.org (portofel de hârtie).

SegWit mărește capacitatea blocurilor și rezolvă problemele de maleabilitate

Dr. Pieter Wuille a propus inițial SegWit cu scopul de a optimiza performanța Bitcoin. În condițiile în care semnătura digitală ocupa aproape 65% dintr-un bloc, optimizarea era obținută prin updatarea softului Bitcoin într-o manieră în care datele semnăturii erau izolate de datele tranzacției.

Conform lui Wuille, printre avantajele oferite de SegWit se numără repoziționarea semnăturii (prin care se câștigă 60% din capacitatea unui bloc), simplificarea vechilor semnături și rezolvarea problemei de maleabilitate:

“Prin intermediul Segregated Witness, datele specifice ale unei tranzacții și efectele acesteia asupra registrului (n.r. este vorba de Blockchain) sunt separate de datele necesare care îi demonstrează validitatea (care în criptografie poartă numele de “witness” – mărturie). Astfel, se elimină toate formele de maleabilitate a tranzacțiilor și se permite o optimizare semnificativă a Blockchain-ului”.

Bitcoin începe anul cu dreptul deoarece noile tehnologii vor adresa problema de scalabilitate a rețelei. Este vorba de SegWit, Lightning Network, și semnăturile Schnorr. Mulți investitori și entuziaști speră că aceste eforturi vor fi susținute de companiile importante din industrie, pentru a avea un succes pe măsură.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...